MENUZOEKEN
Bekijk onze foto's

Plusklas

Voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, bestaat de mogelijkheid van plusklasaanbod. Deze plusklas is een initiatief van onze school (2007) en inmiddels uitgegroeid tot een bovenschoolse plusklas voor de groepen 5-8.

De deelnemende scholen zijn naast onze School met de Bijbel, de Juliana van Stolbergschool en de Groen van Prinstererschool. De plusklas wordt op vrijdag gehouden in St. Maartensdijk.

Het onderwijsaanbod is gevarieerd en sluit zo goed mogelijk aan op de gewone lesstof. De verrijking en verdieping zit o.a. in een tweede vreemde taal naar keuze en onderzoekend leren in de vorm van opdrachten gerelateerd aan een thema. Op de dagen dat de kinderen in hun eigen groep zijn, kunnen ze ook verder met de plusklasopdrachten.

Een belangrijk onderdeel van het plusklaswerk is de sociaal emotionele ontwikkeling, waarbij ook deze kinderen moeten leren om tegen hun grenzen aan te lopen en merken dat leren ook hen inspanning kost.

Voor meer informatie klikt u op het plusklaslogo links boven.

De plusklas wordt aangestuurd door twee onderwijsgevenden.Theresia van Bale is leerkracht op de Juliana van Stolbergschool, talentcoach en hoogbegaafdheidscoördinator.
Op vrijdag geeft zij les in de plusklas.

Theo Baaij is directeur van de School met de Bijbel en de Juliana van Stolbergschool.
Op vrijdag geeft hij les in de plusklas.
Schoolstraat 36
4697 CL Sint-Annaland

T 0166-652670
E info@smdbstalland.nl